Advocatenkaart garandeert waterdichte elektronische handtekening

27.06.2019

Misschien zag u er bij het aanvragen van uw advocatenkaart niet meteen het nut van in om een bijkomend betalend handtekeningcertificaat aan te vragen. Toch is het handig dat u de documenten die u vroeger op papier afhandelde nu ook digitaal kan handtekenen.

U moet het document niet meer printen, ondertekenen en scannen. De elektronische handtekening waarborgt de inhoud van een document en de identiteit van de ondertekenaar dankzij dit handtekeningcertificaat.

Ondertussen zijn steeds meer advocaten overtuigde gebruikers, want het QES-certificaat waarmee de advocatenkaart is of kan voorzien worden, is een van de hoogst gekwalificeerde die er bestaan. Dit certificaat wordt ondersteund door een strikt uitreikingsproces dat fraude of misbruik uitsluit.

Hoe digitaal handtekenen?

Naast het handtekeningcertificaat dat – mocht uw kaart er nog niet mee uitgerust zijn – u bij uw balie kan aanvragen, moet u op uw computer ook een extra software installeren. Deze software verbindt het handtekeningcertificaat met de applicatie. Deze eenmalige installatie kan soms wat complex lijken, maar op de dpa-website vindt u een handleiding die u door het hele installatieproces leidt. Probeer het zelf uit of praat erover met uw IT-adviseur!‚Äč

Denk er ook aan om gebruik te maken van een “TSA”. Dat is een timestamping authority. Deze zorgt ervoor dat het tijdstip van tekenen onweerlegbaar wordt vastgelegd bij de elektronische handtekening.

{ ga terug }