DPA-Deposit deels gratis, deels goedkoper tot 31/8/2020

31.05.2020

Uit solidariteit met confraters die professioneel werden getroffen door de coronacrisis, hebben de twee communautaire ordes beslist om de coronamaatregelen gedeeltelijk te verlengen tot eind augustus 2020.

DPA-Deposit pakt uit met nieuwe tijdelijk coronamaatregelen.

  • Het digitaal verzenden van brieven en verzoekschriften via het type “brief aan de rechtbank” blijft, net zoals de digitale transacties in een pro deo dossier GRATIS.
  • Het digitaal versturen van conclusies en stukken (inclusief  verzoekschriften naar vredegerechten en politierechtbanken) kost vanaf 1 juni 4,50 euro (ipv 9,00 euro) per zending, ongeacht het aantal documenten dat u verstuurt.

Deze maatregelen zijn tot 31 augustus 2020 van kracht. De komende maanden zal de digitalisering van de advocatuur nog verder evolueren en worden de DPA-applicaties verder ontwikkeld. Ook de de beveiliging en het onderhoud van de bestaande applicaties kost veel geld en er zijn ook de investeringen uit het verleden.

Een gedeeltelijke tarifering drong zich op, maar omdat steeds meer advocaten DPA-Deposit gebruiken, kunnen de vroegere tarieven wel fors verlaagd worden. Een overzicht van de aangepaste tarieven vindt u hier.

{ ga terug }