2017

 •  
  24.10.2017

  Advocatendatabase gekoppeld met justitie

  Een volgende stap in de digitalisering van justitie is gezet: onze authentieke bron van advocatengegevens is sinds 16 oktober 2017 gekoppeld aan de database van MACH. Dat betekent dat de vredegerechten, politierechtbanken en politieparketten met dezelfde contactgegevens van de advocaten werken als de balies.

  { lees meer }
 •  
  09.10.2017

  Diplad is verhuisd

  Diplad is sinds 9 oktober verhuisd. U vindt ons vanaf nu terug in de Koningsstraat 146, 1000 Brussel. Ook de telefoonnummers van de medewerkers zijn gewijzigd. Check de nieuwe contactgegevens op www.diplad.be.

  { lees meer }
 •  
  12.06.2017

  De voordelen van DPA-Deposit

  Bekijk hier het filmpje  { lees meer }
 •  
  06.06.2017

  Het is zover, het nieuwe DPA gaat van start...

  Sinds 6 juni is het nieuwe DPA een feit, met als eerste applicatie DPA-Deposit. De lancering ging gepaard met een persconferentie in aanwezigheid van de minister van Justitie Koen Geens.

  DPA (Digital Platform Attorneys) is een gemeenschappelijk (OVB + OBFG) platform voor alle Belgische advocaten.  { lees meer }
 • 05.05.2017

  Advocatenkaart

  Sinds 10 april kunnen advocaten hun elektronische advocatenkaart online aanvragen.

  Al 3.600 Vlaamse advocaten hebben dat intussen gedaan, meer dan 750 advocaten hebben hun kaart al laten activeren bij het baliesecretariaat.

  Ook aan de Waalse balies zijn ze inmiddels gestart met de aanvraag en verspreiding van de advocatenkaart.

  { lees meer }
 •  
  10.04.2017

  Elektronische advocatenkaart

  Vandaag is het zover: alle advocaten aangesloten aan een Vlaamse balie kunnen vanaf vandaag hun elektronische advocatenkaart online aanvragen.

  Op 29 maart ll. konden de advocaten van pilootbalie Brugge dit al doen, een 200-tal advocaten hebben intussen hun kaart al aangevraagd.

  Deze week worden de eerste kaarten uitgegeven aan de balie van Brugge.  { lees meer }
 • 03.04.2017

  Centraal Register Solvabiliteit van start

  Op 1 april ging het Centraal Register Solvabiliteit (Regsol) van start. Via dat digitaal platform zullen rechtbanken (rechters, rechters-commissarissen en griffiers), curatoren en schuldeisers op elektronische wijze de belangrijkste documenten van een faillissementsdossier kunnen opstellen, ondertekenen en uitwisselen. Daarmee komt de informatisering van de rechtbanken van koophandel eindelijk in een stroomversnelling.

  { lees meer }