Diplad zet de toon voor een digitale advocatuur!

Diplad is een jong ICT-bedrijf, opgericht in de schoot van de Orde van Vlaamse Balies, de overkoepelende beroepsorganisatie van de Vlaamse advocatuur.

Met intensieve en ambitieuze projecten wil Diplad de advocatuur - en bij uitbreiding justitie - begeleiden naar de digitale toekomst. Zij ontwikkelt hiervoor het Digitaal Platform voor de Advocatuur (DPA).

Diplad streeft ernaar IT-diensten aan te bieden die de toegevoegde waarde van IT aantoonbaar verhogen en een duurzaam voordeel opleveren voor de advocaat. Deze ambities wil Diplad realiseren door het aanbod van IT-diensten te coördineren en de vragen vanuit de advocatuur optimaal te begrijpen en te bundelen, in overleg met de Orde van Vlaamse Balies.

>> Ontdek meer over het innoverend werk van Diplad!

 •  
  23.05.2018

  Advocaten getuigen over DPA-deposit


  Honderden advocaten legden reeds conclusies en stukken neer via het DPA-platform. Enkelen van hen getuigen over het gebruiksgemak, de veiligheid en de kostprijs van het DPA-platform, maar wijzen ook nog op enkele verbeterpunten.

  { lees meer }
 •  
  21.03.2018

  De nood aan informatisering is dezelfde aan beide zijden van de taalgrens


  Informatisering van de advocatuur staat al een tijd hoog op de agenda van de beide beroepsordes. Bij Avocats.be trok Jean-Louis Joris, afscheidnemend bestuurder IT, mee aan de kar. We zijn inmiddels een advocatenkaart en een Digital Platform for Attorneys later. In Ad Rem evalueert hij de verwezenlijkingen van de afgelopen jaren en blikt hij vooruit op de toekomst.

  { lees meer }