DPA-Deposit blijft gratis tot 31 mei 2020

07.05.2020

Terwijl de overheid haar exitstrategie uit de coronacrisis verder uitdoktert, hebben de communautaire Ordes beslist om digitale neerleggingen via DPA-Deposit tot 31 mei 2020 gratis aan te bieden.

De oproep om van thuis uit te werken, was voor veel advocaten een trigger om deze applicatie beter te leren kennen. Sinds 16 maart is het aantal neergelegde documenten dan ook meer dan verdubbeld. De mogelijkheden zijn sindsdien ook uitgebreid, want naast conclusies en stukken kan u nu ook verzoekschriften en andere briefwisseling online versturen digitaal overmaken aan de griffie.

Meerwaarde

Door DPA-Deposit te gebruiken, hebt u ongetwijfeld de meerwaarde van de applicatie ervaren. U kan meerdere documenten tegelijk naar meerdere ontvangers sturen en u kan de verzonden documenten op een centrale plaats consulteren. Het lijkt evident maar de ontwikkeling en het onderhoud van deze applicatie kost veel geld. We begrijpen dat het voor sommige confraters alles behalve een welvarende periode is en daarom hebben we beslist om DPA-Deposit nog even gratis aan te bieden.

Zo helpen wij u om nutteloze verplaatsingen te vermijden en de digitale samenwerking met confraters te optimaliseren.

Alle neerleggingen via DPA-Deposit in deze uitzonderlijke periode worden geneutraliseerd op de factuur. Dit gebeurt volledig automatisch, u moet hier zelf niets voor doen. Indien u via DPA-Deposit opteert voor een verzending per post, wordt enkel de verzendkost van bpost aangerekend.

Advocaten die nog niet vertrouwd zijn met het gebruik van DPA-Deposit kunnen tot zo lang deze tijdelijke maatregel loopt, van de gelegenheid gebruik maken om gratis kennis te maken met alle voordelen van deze applicatie. Op 7 april organiseerde DPA een webinar over de werking van DPA-Deposit. U kan het hier herbekijken.

DPA blijft zich, in samenwerking met alle betrokken actoren, verder inzetten om de werkprocessen bij het procederen te digitaliseren en te optimaliseren.  

{ ga terug }