2018

 •  
  23.05.2018

  Advocaten getuigen over DPA-deposit

  Honderden advocaten legden reeds conclusies en stukken neer via het DPA-platform. Enkelen van hen getuigen over het gebruiksgemak, de veiligheid en de kostprijs van het DPA-platform, maar wijzen ook nog op enkele verbeterpunten.

  { lees meer }
 •  
  21.03.2018

  De nood aan informatisering is dezelfde aan beide zijden van de taalgrens

  Informatisering van de advocatuur staat al een tijd hoog op de agenda van de beide beroepsordes. Bij Avocats.be trok Jean-Louis Joris, afscheidnemend bestuurder IT, mee aan de kar. We zijn inmiddels een advocatenkaart en een Digital Platform for Attorneys later. In Ad Rem evalueert hij de verwezenlijkingen van de afgelopen jaren en blikt hij vooruit op de toekomst.

  { lees meer }
 •  
  23.02.2018

  Ondertekening protocol informatisering advocatuur

  Op 20 februari 2018 ondertekenden de Orde van Vlaamse Balies, de Ordre des barreaux francophones et germanophone en Diplad een protocol informatisering. Daarmee leggen ze specifieke afspraken vast voor een intense samenwerking op het vlak van informatisering van de advocatuur.

  { lees meer }
 •  
  18.01.2018

  Ontdekte u DPA-deposit al?

  2018 wordt het jaar van de waarheid voor DPA-deposit. Enkele maanden proefdraaien gaf sommige advocaten de kans om het platform te leren kennen. Door enkele belangrijke technische aanpassingen is DPA-deposit vandaag een veilig, betrouwbaar en efficiënt uitwisselingsplatform van juridische documenten tussen advocaten, rechtbanken, cliënten en derden.

  { lees meer }
 •  
  12.01.2018

  Met de advocatenkaart door de scanstraat in het Vlinderpaleis Antwerpen

  Vanaf 1 februari 2018 wordt de advocatenkaart aanvaard als vrijstelling voor de scanstraat in het Vlinderpaleis in Antwerpen. Wie zich met zijn advocatenkaart aanbiedt, moet niet langs daar passeren voor toegangscontrole. Alle Belgische advocaten moeten beschikken over een elektronische advocatenkaart, volgens art. 193bis van de Codex Deontologie voor Advocaten.

  { lees meer }